Achter radiatoren verdwijnt veel warmte door de muur omdat het temperatuurverschil met buiten hier het hoogst is. Op de infrarood opname hiernaast kan men van buiten de plaats van de radiator eenvoudig vaststellen.

Om dit verlies te beperken, bestaan reeds folies die op de
achterliggende muur moeten worden aangebracht. Deze zien er slordig uit en komen na verloop van tijd los.

Bovendien bestaat kans op schimmelvorming achter dit type folie. De nieuwe HR-Radiatorfolie reduceert de warmtestraling met maar liefst 96% en is daarmee veel effectiever dan de radiatorfolie die op de muur geplaatst wordt . Deze reflecteren vaak niet meer dan 70%.


Blijvende oplossing


HR-radiatorfolie, wordt niet op de achterliggende muur maar op de achterkant van de radiator zelf wordt aangebracht en dus onzichtbaar zijn werk doet. Deze speciale folie voorkomt dat de warmte naar de buitenmuur wordt gestraald. De lucht achter de radiator wordt nog wel opgewarmd, maar de buitenmuur blijft koud. Vrijwel alle warmte die de radiator nu nog afgeeft, komt ten goede aan de binnenruimte. Met een infrarood camera zijn de radiatoren van buiten niet meer te detecteren.


Milieu rendement groter dan van spaarlamp


Een spaarlamp is goed voor het milieu omdat het milieu rendement positief is. De lamp moet echter wel een bepaalde tijd nuttig gebrand hebben voordat hij winst gaat opleveren.


HR-Radiatorfolie heeft voor zover nu bekend veruit het hoogste milieu rendement, veel hoger nog dan de beste spaarlamp of welk ander product dan ook. Productie, vervoer en installatie van deze Nederlandse milieu-innovatie kost slechts circa 0,1 m3 gas per m2. Deze energie is bij een slecht geïsoleerde buitenmuur al in één winterdag terugverdiend en bij een goed geïsoleerde muur in enkele (winter)weken.
Omdat geen warmte meer gebruikt wordt om de buitenmuur op te warmen, kan de CV installatie ‘s ochtends wat later worden ingeschakeld en kan met een lagere water-temperatuur worden gestookt.


CO2-reductie potentieel enorm vergroot


Deze oplossing is behalve zeer effectief ook veel fraaier omdat de folie binnen niet meer te zien is. Daarnaast kan de folie dankzij een trucje in bestaande situaties vaker worden toegepast zonder de radiator van de wand te halen. Omdat deze nieuwe oplossing onzichtbaar zijn werk doet, is het niet alleen voor particulieren maar ook bij uitstek geschikt voor utiliteitsgebouwen zoals kantoren, scholen en overheidsgebouwen. De winst voor het milieu is enorm evenals de financiële besparing die elk jaar weer terugkomt! Ook verschillende netbeheerders geven een premie per m2 radiatorfolie. Informeer u hiernaar!